Aquarius Élet-Mű-Hely-Alapítvány

EgyemMeg! 2016.április

Szintén önkéntesünk, Zsófi, ajánlotta az alábbi programot. Sokat szoktunk beszélgetni az anyukákkal a gyerekek táplálkozásáról, mely a gyerkőcök egyéniségének, önállósági törekvéseinek és saját akaratának erősödésével elromlani látszik. A szoptatás csodálatos hónapjai, majd a hozzátáplálás anyák által gondosan és egészségesen összeállított étkei után a kicsik elkezdenek belekóstolni a felnőttek sokszor nem igazán egészséges ételeinek és italainak széles palettájába, és jön a válogatás. A listán sokszor csak a sült csirke sült krumplival marad. Mit tehet az anyuka ilyenkor? Persze, sok mindent mondhatunk. Hogy először is lehetőleg ne találkozzanak a gyerekek olyan ételekkel, amiket nem szeretnénk az étlapjukon látni. Ehhez egye az egész család az egészséges ételeket, mintegy nőjenek bele a gyerekek ebbe az egészséges táplálkozási mikrovilágba. De persze nem tarhatjuk meg gyermekeinket ebben a zárt, szűk családi körben. Természetesen elmegyünk vendégségbe, étterembe, aztán ott az óvoda, az iskola. A legtöbb, amit tehetünk, ha a korai években jól megalapozzuk az egészséges táplálkozás benső igényét a gyermekünkben. Ehhez pedig sok-sok beszélgetés kell. Sok-sok szelíd terelgetés. Lehet, hogy lesz hiszti, lesz ellenállás, ez normális. De a példamutatás és a kitartó vezetgetés végül eléri a hatását: a külső tanítás bensővé válik. Ehhez nyújthat ötleteket, segítséget az alábbi program.

Az eseményt a A Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület és a Felelős Gasztrohős szervezi. Mi csak megosztottuk az eseményt. Feliratkozni itt is tudtok rá.



Kövess minket a Facebook-on!